Breu introducció a l’economia solidària.

economia solidaria

L’economia solidària, és un enfocament de l’activitat econòmica que té en compte les persones, el medi ambient i el desenvolupament sostenible, com a referència prioritària, per sobre d’altres interessos .
L’economia solidària en les seves formes més diverses és una manera de viure que abasta la integralitat de les persones i designa la subordinació de l’economia a la seva veritable finalitat : proveir de manera sostenible les bases materials per al desenvolupament personal, social i ambiental de l’ésser humà .
La referència de l’economia solidària és cada subjecte i les comunitats creades des de les iniciatives socials, pel que no se la identifica segons els beneficis materials d’una iniciativa, sinó que es defineix en funció de la qualitat de vida i el benestar dels seus membres i de tota la societat com a sistema global.
L’economia solidària, en el marc de la tradició de l’economia social, pretén incorporar a la gestió de l’activitat econòmica, els valors universals que han de regir la societat i les relacions entre tota la ciutadania : equitat , justícia , fraternitat econòmica, solidaritat social i democràcia directa. I com a una nova forma de produir, de consumir i de distribuir, es proposa com una alternativa viable i sostenible per a la satisfacció de les necessitats individuals i globals i aspira a consolidar-se com un instrument de transformació social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s